لایترو بزرگترین برنامه خود برای تکنولوژی لایت فیلد را تشریح کرد
کمپانی تولید کننده دوربینهای لایت فیلد، همکاری گسترده ای را با دیگر نهادهای تجاری و دولتی آمریکا آغاز کرده. این همکاری در قالب "پلتفرمی" است که توسط شرکت لایترو ایجاد شده و از طریق آن تکنولوژی لایت فیلد به نهادهایی چون ناسا و وزارت دفاع آمریکا راه پیدا خواهد کرد.
اولین محصول این پلتفرم تازه تأسیس، یک کیت با نام LDK یا "کیت توسعه ای لایترو" است که با دریافت اشتراک سالانه 20 هزار دلاری خدماتی را به سازمانها و شرکتها ارائه میکند. این کیت دارای یک سنسور و لنز خواهد بود و همچنین نرم افزاری نیز برای کار با اطلاعات لایت فیلد در اختیار شرکای لایترو قرار میگیرد.
جیسون رزنتال، مدیر کمپانی لایترو در همین زمینه گفته که "همیشه اعتقاد داشتیم که تکنولوژی لایت فیلد میتواند در دنیایی فراتر از عکاسی معمولی کاربرد داشته باشد. ما از بدو تأسیس لایترو درخواستهای همکاری با سازمانهای مختلف در پروژههایی گوناگون را دریافت کردهایم."
پیشبینی شده که دسترسی به دستگاهها و موتور پردازشگر تکنولوژی پیشرفته لایت فیلد، موج جدیدی از نوآوریها در حوزه هولوگرافی، میکروسکوپی، معماری، امنیت و... را ایجاد کند. به عنوان مثال مشتریان میتوانند با تنظیم یک لنز خاص بهره گرفته شده از این تکنولوژی، خاک را آنالیز کنند و یا با تغییر و بهبود یک سنسور گرمایی به بررسی اثرات گرما بپردازند.
لایترو اولین دوربین حاصل از این تکنولوژی را در سال 2011 روانه بازار کرد. این دوربین که ظاهر جالب مکعبگونهای داشت از همان ابتدا مورد توجه محافل علمی قرار گرفت، اما نتوانست موفقیت چندانی در بازار به دست بیاورد.
دوربینهای لایترو به جای استفاده از رزولوشن در اندازه گیری دقت تصویر، دارای معیاری به نام "مگارِی" هستند که میزان اطلاعات مربوط به ثبت یک تصویر لایت فیلد را نمایندگی میکند. نخستین دوربین لایترو دارای 11 مگاری بوده در حالی که نسل جدید این دوربینها دارای 40 مگاری میباشد.
دوربینهای لایترو در عملکرد تفاوت بسیاری با دوربینهای معمول بازار دارند. این دوربینها نه تنها نور صحنه را دریافت میکنند، که مسیر و شدت نور را نیز ثبت میکنند. با چنین اطلاعاتی عکاس میتواند به دستکاری فوکوس، دید و عمق تصویر پس از ثبت آن اقدام کند.
لایترو پس از شروع نه چندان موفق خود، نسل دوم دوربینهای لایت فیلد را با نام Illum وارد بازار کرده که دارای ظاهری بسیار حرفه ای تر و مشابه با دوربینهای معمول بازار است. این دوربین هم اکنون با قیمت 1600 دلار به فروش میرسد.
ناسا و به طور خاص آزمایشگاه پیشرانه جت این سازمان قرار است دوربینهای جدیدی را با استفاده از تکنولوژی لایت فیلد جهت بررسی مأموریتهای فضایی در دیگر سیارهها و همچنین بهرهگیری در روباتهای مریخ نورد تولید کند.
از سوی دیگر بخش دید در شب و سنسورهای الکترونیکی وزارت دفاع آمریکا، دوربینهای دید در شب را به این تکنولوژی مجهز میکند. در کنار این دو نهاد دولتی استارتاپی به نام جنرال سنسینگ، کیتهای لایترو را در تحقیقات مربوط به مانیتورینگ نوزادان به کار خواهد گرفت.
- ۹۴/۰۶/۰۹
- ۱۲۹ نمایش